Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محسن فرهادی با تشریح جزییات فراخوان وزارت بهداشت برای تاسیس دفاتر خدمات سلامت، افزود: ابتدا در سال ۹۶ در استان تهران حدود ۳۰ دفتر خدمات سلامت به صورت آزمایشی فعالیت کردند که دستاوردهای آن مثبت بود و به کل کشور گسترش دادیم و در حال حاضر حدود ۱۶۰ دفتر خدمات سلامت فعال هستند که در این دفاتر، یک هزار و ۷۰۰ نفر دانش آموخته رشته مهندسی بهداشت محیط بکار گرفته شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: دفاتر خدمات سلامت توسط بخش غیردولتی راه اندازی شده و کارشناسان بهداشتی را به کار گرفته اند و شروع به کار ممیّزی و کارشناسی بهداشتی در سطح اصناف کرده اند. این دفاتر باید درآمد خود را در قبال خدماتی که ارائه می دهند، به دست آورند. خطوط قرمزی برای این دفاتر ترسیم شده از جمله اینکه بهای خدمات در این دفاتر بر اساس مصوبه خدمات بهداشت محیط مصوبه هیات وزیران نباید بیشتر باشد. 

نباید ارتباط مالی بین واحدهای صنفی و کارشناسان بهداشتی دفاتر ضمات سلامت برقرار باشد

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت یادآور شد: با تاکید وزارت بهداشت، مقرر شد که ارتباط مالی بین واحدهای صنفی و کارشناسان بهداشتی نباید برقرار باشد و در جهت حفظ حرمت کارشناسی و همچنین برقراری ارتباط مالی ناسالم، شرکت های آوا و مبین که وابسته به هیات امنای ارزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هستند، این کار را مدیریت می کنند. 

فرهادی ادامه داد: در حال حاضر تعرفه خدمات دفاتر خدمات سلامت از طریق الکترونیک و واکنش های معتبر بانکی انجام می شود و هیچ گونه تبادل نقدی و غیرنقدی بین واحدهای صنفی و کارشناسان بهداشتی انجام نمی شود. 

دانش آموختگان تمامی رشته های دانشگاهی می توانند برای راه اندازی دفاتر خدمات سلامت اقدام کنند

وی تاکید کرد: تعداد ۱۶۰ دفتر خدمات سلامت برای پوشش کل کشور کافی نبود که کمیته راهبردی دفاتر خدمات سلامت بر اساس دستورالعمل وزیر وقت بهداشت، تصمیم به انتشار فراخوانی برای گسترش تعداد این دفاتر گرفت که از طریق رسانه ها اطلاع رسانی شد. متقاضیان بخش خصوصی از بین دانش آموختگان دانشگاهی در تمامی رشته ها با اولویت رشته های بهداشتی و درمانی، تا ۱۰ دی ماه فرصت دارند در سامانه https://reg.mobiniranian.ir ثبت نام کنند. 

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: مرحله بعد از ثبت نام، برگزاری آزمون کتبی توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی با همکاری مرکز کل حراست وزارت بهداشت با تدابیر خاص امنیتی و ایمنی و در فضایی کاملا سالم، در تاریخ ۲۳ دی ماه خواهد بود و پس از آن دو تا سه برابر ظرفیت انتخاب و برای گزینش نهایی و مصاحبه به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور معرفی می شوند.  

دفاتر خدمات سلامت جدید در کشور راه اندازی می شود

فرهادی گفت: پس از برگزاری این مراحل، دفاتر خدمات سلامت جدید در سطح کشور تاسیس می شوند و این دفاتر، دانش آموختگان رشته های مختلف را به عنوان مسئول فنی و کارشناس جذب می کنند. پیش بینی می شود که حدود دو برابر تعداد پرسنل کنونی دفاتر خدمات سلامت، با تاسیس این ۱۹۰ دفتر، مشغول به کار شوند. 

وی تصریح کرد: در حال حاضر، کارشناسان دفاتر خدمات سلامت، ممیّزی واحدهای صنفی را انجام می دهند که شامل کارت بهداشت و آموزش واحدهای صنفی است و به سیستم بازرسی وزارت بهداشت نیز در پوشش های نظارتی کرونایی نیز کمک می کنند. امید است به زودی بعد از راه اندازی دفاتر جدید خدمات سلامت در کشور، برنامه هایی از سوی سازمان غذا و دارو و معاونت درمان وزارت بهداشت به خدمات این دفاتر اضافه شود. 

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت یادآور شد: برای انجام فعالیت های تخصصی معاونت درمان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در دفاتر خدمات سلامت، کارشناسان صاحب صلاحیت این معاونت ها به ظرفیت دفاتر اضافه خواهند شد و امید است فرآیند راه اندازی دفاتر خدمات سلامت جدید تا اسفندماه با کمک دانشگاه های علوم پزشکی انجام و از ابتدای سال ۱۴۰۱ این دفاتر مشغول به فعالیت شوند. 

فرهادی گفت: دفاتر خدمات سلامت توسط بخش خصوصی اداره می شوند و انتخاب مرکز سنجش پزشکی برای آزمون کتبی برای این بود که هیچ ارتباطی بین بدنه دولتی دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت بهداشت با متقاضیان بخش خصوصی ایجاد نشود. مهمترین حلقه اول، قبولی در آزمون کتبی است که با تدابیر امنیتی و ایمنی بالا توسط مرکز سنجش پزشکی و مرکز کل حراست وزارت بهداشت برگزار می شود تا سلیقه شخصی، تقلب و تخلفی وجود نداشته باشد. 

وی اظهار داشت: متقاضیان تاسیس دفاتر خدمات سلامت تا ۱۰ دی فرصت دارند در سامانه عنوان شده، ثبت نام کنند و بعد از ثبت نام، منابع آزمون به متقاضیان ارائه می شود.

۲۳ دی ماه، آزمون سراسری با سوالات پلمپ شده برگزار می شود و بلافاصله پس از اعلام نمرات توسط مرکز سنجش پزشکی، دو تا سه برابر ظرفیت افرادی که حائز نمره شده اند برای مراحل بعدی یعنی مصاحبه و گزینش نهایی فراخوان می شوند و دانشگاه های علوم پزشکی با یک چارچوب مشخص شده، اقدام به این کار می کنند.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کارشناسان بهداشتی دفاتر خدمات سلامت واحدهای صنفی وزارت بهداشت راه اندازی مرکز سنجش رشته ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۸۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد