Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@05:56:53 GMT

علاقه به رشته‌های مهندسی کاهش یافته است

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۴۲۸۷

علاقه به رشته‌های مهندسی کاهش یافته است

ایسنا/خوزستان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در گذشته شاهد این بودیم که معمولا دانش آموزان نخبه وارد رشته های مهندسی می‌شوند اما متاسفانه اکنون اینگونه نیست و به دلیل حجم زیاد فارغ التحصیلان رشته های مهندسی و تفاوت میان درآمدزایی در مهندسی و پزشکی، علاقه به رشته های مهندسی کاهش پیدا کرده است و در نتیجه شاهد خالی ماندن صندلی‌های بسیاری از دانشگاه ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی حقیقی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت توجه به رشته های مهندسی در توسعه و پیشرفت کشور، اظهار کرد: کشوری که در حال توسعه است در تمام جنبه ها نیاز به کار و پیشرفت جدی دارد و قطعا رشته های مهندسی در همه گرایش ها و زیرگرایش ها اهمیت دارند. با توجه به اینکه اخیرا کشور ما وارد حوزه فناوری شده و صرفا دیگر از علم و تجربه کشورهای غربی در حوزه مهندسی استفاده نمی‌کند، بلکه خود تولید کننده علم مهندسی است، رشته های مهندسی عمران، معماری، نفت، شیمی، برق، مکانیک، پزشکی و... اهمیت بسیاری دارند.

وی با ابراز امیدواری نسبت به ارتقای جایگاه مهندسی در جامعه، افزود: همه گرایش های مهندسی در کشور ما تدریس می شوند و به نظر می رسد که نیاز فنی و مهندسی کشور در رشته های مختلف تا دوره لیسانس کافی است و برای رفع نیاز کشور مهارت و توانمندی کافی در فارغ التحصیلان دوره کارشناسی وجود دارد. اما در دروه های کارشناسی ارشد و دکتری در مقایسه با کشورهای پیشرفته دنیا فاصله داریم زیرا هزینه امکانات، تجهیزات و مطالعات مهندسی بسیار گران است. 
    
عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه ما به این حجم از پذیرش دانشجو در رشته های مهندسی نیاز نداریم، گفت: تفاوت عمده ای میان رشته های مهندسی و رشته های پزشکی وجود دارد؛ در گذشته شاهد این بودیم که معمولا دانش آموزان نخبه وارد رشته های مهندسی می شوند اما متاسفانه اکنون اینگونه نیست و به دلیل حجم زیاد فارغ التحصیلان رشته های مهندسی و تفاوت میان درآمدزایی در مهندسی و پزشکی، علاقه به رشته های مهندسی کاهش پیدا کرده است و در نتیجه شاهد خالی ماندن صندلی‌های بسیاری از دانشگاه ها هستیم. 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: تفاوت میان مهندسی و رشته های پزشکی این است که یک وزارت متولی آموزش رشته های پزشکی است که بر اساس نیازسنجی و بازار کار، دانشجو تربیت می کند و در واقع آموزش و بازار کار مرتبط هستند. 

حقیقی تصریح کرد: متاسفانه در رشته های فنی و مهندسی مانند سایر رشته ها، بازار کار ارتباطی با آموزش ندارد و در واقع دانشگاه ها بدون توجه به نیاز بازار، دانشجو می پذیرند. در عین حال که رشته های مهندسی اهمیت زیادی دارند اما از طرفی باید شرایطی ایجاد کرد که مانند گذشته افراد نخبه وارد این عرصه شوند. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان مهندسي رشته های مهندسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۴۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حقوق کارکنان دانشگاه آزاد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌رئیس دانشگاه آزاد کشور با اشاره به افزایش حقوق کارکنان دانشگاه آزاد تا ۳۵ درصد گفت: دولت امسال ۲۰ درصد افزایش حقوق برای اعضای دولت در نظر گرفت که  ما در جلسه شورای معاونان در حال تهیه لایحه‌ای برای هیأت امنای دانشگاه آزاد کشور هستیم  که در پی آن ۳۰ تا ۳۵ درصد حقوق کارکنان افزایش خواهد یافت.

محمد مهدی طهرانچی در اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی با بیان اینکه مدیران و هیأت‌های علوم اجتماعی دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور در قالب دانشکده‌های هنر و رسانه در چالوس گرد هم جمع شدند و مباحثی پیرامون رفتار اجتماعی دانشجویان و دانش آموزان و داوطلبان آموزشی پرداختن به مسائل آموزشی را با یکدیگر به اشتراک گذاشتند، گفت: آینده آموزش عالی در حقیقت در گرو توجه به حرکت‌هایی است که امروز در قالب انتخاب رشته رخ می‌دهد و این آینده کشور را رقم می‌زند.

رئیس دانشگاه آزاد کشور با بیان اینکه همواره در خبر‌ها داشتیم که مجموعه‌ای از دانش آموزان در کنکور شرکت می‌کردند، افزود: در هفته‌ای که گذشت ۱۲۰ هزار نفر در رشته ریاضی، شش برابر در رشته تجربی و سه برابر در دیگر رشته‌ها شرکت کردند که این حکایت از یک ناهنجاری در انتخاب رشته بین دانش آموزان داردو اگر این موضوع عالمانه هدایت نشود می‌تواند آینده با چالش همراه شود.

وطهرانچی بیان کرد: دانش آموزان بر اساس دریافت خودشان انتخاب رشته می‌کنند، اما دانشگاهیان باید علل این انتخاب و توزیع نامتوازن را بررسی کنند که امروز در این اجلاسیه در حوزه علوم اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و مسائل جدی هم مطرح شد که امیدواریم با همت و تلاش موانع برطرف شود.

وی همچنین با بیان اینکه ما در یک جنگ ترکیبی قرار گرفتیم و در این جنگ، نگاه هنر و رسانه نقش جدی را بازی می‌کند، تصریح کرد: در هنر و رسانه بحث جامعه شناسی و مخاطب شناسی جایگاه بسیار مهمی دارد که به این مبحث نیز از سوی بیش از ۷۰ جامعه شناس از دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور در این اجلاسیه پرداخته شد که جایگاهشان در نقش آفرینی جدیدشان در دانشکده‌های هنر و رسانه را بتوانند در جایگاه دقیقی قرار بدهند .

 

دیگر خبرها

  • امیدواریم روزبه‌روز شاهد بیداری بیشتر ملت‌ها باشیم
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • تجمع دانشگاهیان علوم پزشکی کردستان در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکا
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • افزایش حقوق کارکنان دانشگاه آزاد
  • کاهش ۲۵ درصدی وقوع جرم سرقت در اردبیل
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است