Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس نصیرائی مقدم رئیس دانشکده پزشکی مهندسی دانشگاه صنعتی امیر کبیر  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: رشته «مهندسی پزشکی»  با چندین رشته مهندسی مربوط است و از دریچه هرکدام از آن‌ها به مسائل زیستی می‌پردازد.

او بیان کرد: در حال حاضر ۳ گرایش اصلی بیوالکتریک، بیومکانیک و بیومتریال در مقطع کارشناسی و شاخه‌های دیگر مانند مهندسی بافت، مهندسی انفورماتیک پزشکی، مهندسی ورزش، مهندسی عصب شناختی، مهندسی توانبخشی و غیره در مقاطع بالاتر در دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیر کبیر وجود داشته یا در حال تکوین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس دانشکده پزشکی مهندسی دانشگاه امیر کبیر ادامه داد: نکته کلیدی دیگر در مورد مهندسی پزشکی به عنوان یک رشته دانشگاهی توجه به تنوع آن است. در مجموع شاید بتوان ادعا کرد که مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی متنوع‌ترین و انعطاف پذیرترین برنامه آموزشی را در مجموعه رشته‌های مهندسی دارد، زیرا برخی دروس اصلی هر یک از رشته‌های مهندسی مکانیک، برق، پلیمر، مواد و... را دارد، ولی سمت و سوی پزشکی و زیستی آن‌ها را دنبال می کند.

نصیرائی مقدم اضافه کرد: تا قبل از سال ۹۵ پذیرش دانشجویان مقطع کارشناسی در دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیر کبیر به این صورت بود که از همان ابتدا با گرایش‌های مجزا مانند بیوالکتریک یا بیومتریال وارد دانشکده می‌شدند، اما از سال ۹۵ به بعد این دانشجویان با عنوان مهندسی پزشکی وارد این رشته می‌شوند و بعد از گذراندن ۳ ترم و گذراندن بعضی دروس اصلی رشته‌های مادر و نیز مقدماتی در مهندسی پزشکی به انتخاب آگاهانه گرایش خود اقدام کرده و در دروس تخصصی گرایش خود تحصیل می‌کنند.  

او گفت: این کار در کاهش یک مشکل بزرگ کشور که به کنکور و نحوه پذیرش دانشجو بر می‌گردد کمک می‌کند. کنکور و ساختار آن ایجاب می‌کند دانش آموزان در سال آخر به شدت مشغول مطالعه دروس خود باشند و بعد از اعلام رتبه‌ها تنها در یک زمان محدود فرصت پیدا کنند نسبت به انتخاب رشته دانشگاهی بر اساس رتبه کسب کرده در آزمون اقدام کنند. مشورت‌هایی که در آن دوره محدود انجام می‌شود چندان برای آگاهی بخشی کافی نیست و انتخاب رشته عمدتا بر اساس رتبه و نه میزان علاقه و آگاهی داوطلب به آن رشته انجام می‌شود.

رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: گاهی اوقات افراد هیچ شناختی از رشته قبولی خود در دانشگاه ندارند، اما این مشکل در رشته مهندسی پزشکی به علت تنوع زیاد این رشته تا حدودی رفع شده است.

او ادامه داد: بعد از این مرحله البته گرایش‌های مختلف با شیب نسبتا تندی از هم فاصله می‌گیرند تا دانشجویان تخصص قابل قبول در حد یک مهندس را سریعا بدست آورند. در سال پایانی تحصیل هم دانشجویان این فرصت را می‌یابند که در صورت تمایل در یک حوزه خاص از گرایش خود (مثل، ابزار دقیق پزشکی، تصویر برداری، ارتوپدی و غیره) با گذراندن دروسی یک مدرک اضافی با عنوان «کهاد» دریافت کنند.

نصیرائی مقدم تصریح کرد:  دانشجویان رشته مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در این سیستم در مقطع کارشناسی به انتخاب گرایش‌های خود  اقدام کرده‌اند، تاکنون با هیچ اجباری در انتخاب مواجه نشده اند و توزیع تمایل آن‌ها به گرایش‌ها به گونه‌ای بوده است که همواره در همان اولین گرایش انتخابی در داخل رشته مشغول به تحصیل هستند.  

حداکثر کسب نمره قبولی برای پذیرش در رشته مهندسی پزشکی 

او درباره کسب رتبه‌های قبولی برای ورود به رشته‌های مهندسی پزشکی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در سال‌های اخیر حدنصاب قبولی دانشجویان در رشته مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر رو به بهبود بوده است و سال گذشته از نظر رتبه آزاد منطقه یک بطور متوسط حدود رتبه ۸۰۰ برآورد شده است.

نصیرائی مقدم با اشاره به بازار کار رشته مهندسی پزشکی اظهار کرد: گرایش‌ها و رشته‌های به اصطلاح سنتی مانند مهندسی عمران، مکانیک جامدات، مخابرات و ... وجود دارند که جایگاه شغلی دانش آموختگان آنها، صرف نظر از رونق یا رکودشان، تا حد قابل توجهی تعریف شده است.

او اضافه کرد: برای زمینه‌های بین رشته ای، اما تنوع بیشتری در بازار کارشان دیده می‌شود که این مساله جایگاه شغلی را به صورت گسترده‌ای و وابسته به خلاقیت شخص می‌کند. به این ترتیب که اگر کسی به خلا‌های مهندسی و فنی در حوزه پزشکی توجه کند، بازار کار بسیار گسترده‌ای را در مقابل خود خواهد دید.   اما اگر منتظر باشد تا جایگاه‌های اداری مشخصی همچون مسئول فنی بیمارستان یا شرکت‌های تخصصی تجهیزات پزشکی در انتظار او باشد، در حال حاضر میزان آن جایگاه‌ها به نسبت دانشجویان این رشته چندان زیاد نیست.

رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص ادامه تحصیل در این رشته، تاکید کرد: بسیاری از دانشجویان این رشته می‌توانند در مقاطع تحصیلات تکمیلی این رشته به تحصیل ادامه دهند و این به اشراف و خلاقیت آنان در شناسایی فرصت‌ها و فضا‌های خالی موجود کمک می‌کند تا وارد بازار کار شوند.    

نصیرائی مقدم اضافه کرد: چنین مسائلی در خصوص سطح تحصیل در مهندسی پزشکی و ارتباط آن با بازار کارش در سطح بین المللی نیز دیده می‌شود، به این ترتیب که برخی معتقد هستند که کمال رشته مهندسی پزشکی در کاربرد و بازار کار بعد از دوران تحصیلات تکمیلی حاصل می‌شود، البته به هر حال به دست آوردن موفقیت در بازار کار برای یک دانش آموخته این رشته در مقاطع مختلف امکان پذیر است و به میزان قابل توجهی به خلاقیت خود دانش آموخته بستگی دارد.

بیشتر بخوانید

راه‌اندازی دکترای تخصصی مهندسی پزشکی با گرایش «رباتیک پزشکی» درخشش جهانی دانشکده مهندسی پزشکی امیرکبیر از نظر تعداد هیات علمی افتتاح فاز نخست آزمایشگاه مرجع دانشکده مهندسی پزشکی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه امیر کبیر مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر رشته مهندسی پزشکی مهندسی پزشکی مقطع کارشناسی رئیس دانشکده امیر کبیر بازار کار گرایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۵۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، صبح امروز با حضور در معاونت علوم پزشکی، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

وی در این نشست با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر نفر در معاونت علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها مؤسسه غیردولتی کشور است که در آموزش پزشکی فعالیت دارد و ان‌شاءالله در سال جاری شاهد یک جهش در این حوزه باشیم. افزایش دوبرابری تخت‌های بیمارستانی در تهران، یکی از بخش‌های جدی برنامه پنج ساله این معاونت است که نشان از اهمیت حوزه بهداشت و درمان در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

 

دکتر طهرانچی با اشاره به قرار گرفتن رشته روانشناسی بالینی و دامپزشکی ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حوزه سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یک مدیریت جامع دارد و می‌تواند کارهایی انجام دهد که نظام گسسته قادر به آن نیست. ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که از هر دو وزارت علوم و بهداشت، رشته و دانشجو دارد. این موضوع باعث شده از حوزه علوم پزشکی برای دیگر حوزه‌ها الگو بگیریم. به عنوان نمونه؛ امروز مفهوم عرصه و پایه در حوزه مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و این مدارس عرصه تعلیم و تربیت هستند. بدین ترتیب معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان امور مربوط به حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم را پیگیری می‌کند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این اتفاق باید با شتاب بیشتری در حوزه روانشناسی بالینی، دامپزشکی و مهندسی پزشکی رخ دهد و اساتید این رشته‌ها به دو گروه عرصه و پایه تقسیم شوند. در مرحله بعدی نیز با تقویت رشته زیست‌شناسی باید بخشی از این رشته که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، در این قالب قرار گیرد. نگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که برای رشته‌های تحصیلی پیشران‌های موضوعی داشته باشیم.

 

وی با اشاره به ویژگی‌های رشته روانشناسی گفت: بخشی از اعضای هیأت علمی روانشناسی مأمور به حوزه علوم پزشکی هستند. بخشی از روانشناسی که مربوط به حوزه دانش آموزان و مدارس می‌شود نیز ذیل دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و بخش دیگر نیز ذیل معاونت علوم انسانی و هنر قرار دارد اما نباید خط و مرزی بین آنها باشد.

 

وی افزود: امسال باید تحرکات جدی در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم چرا که هزینه‌های این حوزه افزایش یافته و برای جبران آن، باید تدبیر کرد. به همین دلیل، موضوع «عرصه و پایه» یک برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی که جامع رفتار می‌کند، می‌تواند برای کشور فرصتی به وجود آورد که بتوانیم از این الگو در جاهای دیگر استفاده کنیم.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تجربه دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد که دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از وزارت علوم رشته بگیرند تا ضعف‌های جدی نظام آموزشی در تربیت نیروی انسانی رفع شود. واقعیت این است که سبد حوزه علوم پزشکی باید اقتصادی شود چرا که برخی رشته‌های این حوزه بسیار پرهزینه است و می‌توان از طریق رشته‌های دیگر، درآمدزایی کرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آنچه مسائل اقتصادی را حل می‌کند، برنامه داشتن و حرکت رو به جلوست، گفت: یکی از موضوعات مهم در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به حوزه معیشتی است. معیشت کارکنان تصویری از ارزش‌آفرینی آنان است و به همین دلیل هرچه ارزش‌آفرینی بیشتر باشد، پاسخ آن نیز در معیشت دیده می‌شود. به عنوان مثال؛ باغ کشاورزی که قنات خود را لایروبی نکند، بعد از چند سال خشک خواهد شد. باید به ارزش‌آفرینی سیستم ازجمله برخورد با دانشجو، کیفیت امور، بیمارستان‌ها و... توجه داشت. اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقتصاد دولتی و یارانه‌ای نیست؛ بلکه اقتصاد تلاش و تدبیر است.

 

وی ادامه داد: همه اجزای سیستم باید ارزش‌آفرینی کنند. در این صورت، می‌توان بازخورد آن را در بهبود معیشت دید. ارتقای معیشت در دانشگاه «به فرموده» نیست بلکه بازتاب عمل فردی مجموعه مدیران و کارکنان است. به عنوان نمونه؛ اجرای طرح پویش اشتغال بعد از چهار سال تصویر جدیدی از دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه شکل داده و جوانان فضای این دانشگاه را فضای اشتغال، نوآوری، کارآفرینی و... می‌دانند. در ایجاد فضای جدید تلاش‌های شبانه روزی و زحمات زیادی کشیده شده و این اقدام باعث شد هرساله بر تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شود.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته، 5 سالی را تجربه کردیم که سالانه 150 هزار دانشجو کاهش می‌یافت اما در 5 سال بعدی که در آن قرار داریم، به همان اندازه به جمعیت دانشجویی اضافه می‌شود. این امر نتیجه همت مجموعه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. تغییر سخت است اما باید محکم پای آن بایستیم. این تغییر رویه‌ها باعث افزایش اعتماد مردم به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. افزایش اعتماد نیز منجر به رونق دانشگاه و رونق دانشگاه نیز منجر به بهبود و ارتقای معیشت می‌شود. بنابراین موضوع معیشت، کنش خودمان است.

 

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، دکتر محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از وضعیت این حوزه ارائه کرد و گفت: برنامه جدی معاونت علوم پزشکی دانشگاه، ارتقای کیفیت آموزش و خدمات‌رسانی بهداشتی و سلامتی است.

 

همچنین دکتر فرهاد ادهمی مدیرکل توسعه آموزش و امور دانشجویان، خانم دکتر وحدت مدیر خدمات سلامت و بیمارستان‌ها، خانم دکتر شریعتمدار رئیس اداره تجهیزات پزشکی، دکتر مرجانی مشاور حوزه دامپزشکی و خانم دکتر‌هاشمی مشاور حوزه روانشناسی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش‌هایی درخصوص فعالیت‌ها و اقدامات حوزه‌های متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است