Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@11:46:28 GMT

مهندسی پزشکی چیست و چه گرایش‌هایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۹۳۱۹

مهندسی پزشکی چیست و چه گرایش‌هایی دارد؟

مهندسی پزشکی یکی از رشته‌هایی است که با توجه به پیشرفت علم مهندسی و پزشکی، در سالیان اخیر مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با پیشرفت روزافزون علم، انسان همواره به فکر ایجاد راه‌هایی برای تأمین کمبودهای خود بوده است؛ رشته مهندسی پزشکی با استفاده از نرم افزارها و سخت افزارها به تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌پردازد؛ بنابراین اگر فردی به کاربرد علم مهندسی در سلامت علاقه دارد، مهندسی پزشکی بهترین انتخاب برای او محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه شما را این رشته تحصیلی، گرایش‌های مهندسی پزشکی و بازار کار آن بیشتر آشنا می‌کنیم:

برای ورود به مهندسی پزشکی چه توانایی‌هایی لازم است؟

توانایی شناخت نیازهای بیماران، مهارت کار تیمی در محیط آزمایشگاهی، توانایی کار در محیط بیمارستان، مهارت تجزیه و تحلیل آمار و داده‌ها، توانایی حل مسائل و مهارت و اشراف کامل بر دروس رشته ریاضی و فیزیک، مهم‌ترین توانایی‌های لازم برای فعالیت در حوزه مهندسی پزشکی است. همچنین کلیه دروس ریاضی به خصوص مباحث حساب دیفرانسیل، آمار و احتمال و ریاضیات گسسته. مباحث ریاضی و آمار، در اکثر دروس اختصاصی رشته مهندسی پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مباحث مربوط به فیزیک و شیمی نیز در بعضی گرایش‌های این رشته، کاربرد زیادی دارد.

واحدهای درسی مهندسی پزشکی چیست؟

مهندسی پزشکی دارای ۲۰ واحد دروس عمومی، ۲۶ واحد دروس پایه، ۴۷ واحد دروس اصلی و ۴۷ واحد دروس تخخصی این رشته است. دروس مشترک زیر رشته مهندسی پزشکی نیز شامل ریاضی عمومی، ریاضیات مهندسی، فیزیک عمومی، محسابات عددی، معادلات دیفرانسیل، برنامه نویسی کامپیوتر، آمار حیاتی و احتمالات، اساتیک و مقاومت مصالح در مهندسی پزشکی، مقدمه‌ای بر مهندسی پزشکی زیستی‌، تجهیزات عمومی بیمارستان‌ها و کیلینیک‌های پزشکی‌، مدارهای الکتریکی، الکترونیک، مدارهای منطقی، بهداشت عمومی‌، اصول توانبخشی وسایل و دستگاه‌ها، اصول و کلیات مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، اصول سیستم‌های رادیولوژی و رادیوتراپی، فیزیولوژی، آناتومی‌، فیزیک پزشکی، زبان تخصصی مهندسی پزشکی‌، بیوفیزیک‌، کارورزی و پروژه است.‌

مهندسی پزشکی چه گرایش‌هایی دارد؟

بیومکانیک: گرایش بیو مکانیک از رشته مهندسی پزشکی به بررسی ساخت دستگاه‌هایی می‌پردازد که به کمک انسان می‌آید؛ دستگاه‌هایی مانند دست، پا و قلب مصنوعی که در خصوص سازگاری دستگاه با دستگاه مکانیکی بدن اظهار نظر می‌کند.

دینامیک و ارتعاشات در مهندسی پزشکی‌، خواص مواد مهندسی‌، مقدمه‌ای بر کاربرد مواد مهندسی در پزشکی‌، مکانیک سیالات‌، کینزیولوژی (Kinesiology) و بیومکانیک مقدماتی‌، ارتز و پروتز، طراحی اجزا، دینامیک ماشین‌، ترمودینامیک و انتقال حرارت‌، طراحی و تولید به کمک کامپیوتر، شیمی عمومی‌، بیوشیمی، دروس اختصاصی بیومکانیک است.

بیو الکتریک: گرایش بیو الکتریک رشته منهدسی پزشکی به ساخت تجیزات و لوازم پزشکی می‌پردازد و فردی که به این گرایش روی می‌آورد باید آشنایی کامل با زمینه‌های پزشکی را دارا باشد.

مدارهای الکتریکی‌، ماشین‌های الکتریکی مستقیم و متناوب‌، الکترونیک‌، میکروپروسسور، مخابرات آنالوگ و دیجیتال‌، تکنیک پالس‌، حفاظت الکتریکی در سیستم‌های بیمارستانی‌، سیستم‌های کنترل خطی‌، اندازه‌گیری الکترونیکی‌، تجزیه و تحلیل سیستم‌ها، مقدمه‌ای بر هوش محاسباتی و زیستی، دروس اختصاصی گرایش بیوالکتریک هستند.

بیو مواد: گرایش بیو مواد به واکنش ماده‌های پزشکی از جمله پلیمرها، سرامیک‌ها، کامپوزیت‌ها و مواد فلزی و اصلاح آن‌ها برای کاربردهای پزشکی می‌پردازد.

ترمودینامیک‌، شیمی عمومی‌، خواص مواد مهندسی‌، مقدمه‌ای بر کاربرد مواد مهندسی در پزشکی‌، پدیده‌های نفوذ، انتقال جرم و انتقال حرارت‌، فرآیند شکل‌دهی و ساخت بیومتریال‌ها، پروتزهای بیومتریال‌ها، کارگاه آزمون‌های بیولوژیکی‌، شیمی آلی‌، دینامیک و ارتعاشات در مهندسی پزشکی‌، مکانیک سیالات‌، بیوشیمی‌ دروس تخصصی گرایش بیو مواد رشته مهندسی پزشکی هستند.

بازار کار مهندسی پزشکی

بازار کار برای رشته مهندسی پزشکی بسته به خود فرد دارد، اما مهم‌ترین شغل‌های رایج این رشته عبارت است از؛

۱. طراحی دستگاه‌های آزمایشگاهی همچون دستگاه تست انداز گیری قند یا فشار خون که به صورتی نوین کار کند.

۲. طراحی سیستم‌های نمایشگر پزشکی همچون دستگاه‌های سی تا اسکن و رادیوگرافی که بتوان با آن دستگاه بخشی از بدن انسان را برای استفاده پزشکی به نمایش گذاشت.

۳. طراحی و ساخت سیستم‌های اندازه‌گیری پزشکی و بیمارستانی نظیر دستگاه‌های دریافت کننده سیگنال‌های مغزی نیز از جمله بازار کارهای این رشته است.

۴. طراحی و ساخت قطعات و اندام مصنوعی بدن و موادی که در طول، تشخیص، درمان و معالجات بیماری‌ها به کار می‌رود.

۵. تعمیر و نگهداری دستگاه‌های پزشکی از جمله دیگر بازارهای کار رشته مهندسی پزشکی است؛ شغلی که با توجه به توسعه دستگاه‌های پزشکی بازار کار خوبی دارد.

۶. تشخیص بیماری و درمان از دیگر بازار کارهای رشته مهندسی پزشکی است که البته تخصص و کار بسیار بالایی را می‌طلبد و با توجه به تخصص و تجربه لازم این حوزه از درآمد و بازار کار خوبی نیز برخورد دار است.

کد خبر 429726

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانشگاه دانشجويان انتخاب رشته رشته های مهندسی بازار کار معرفي رشته دانشگاهي مهندسی پزشکی معرفی مهندسی پزشکی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رشته مهندسی پزشکی مواد مهندسی مقدمه ای واحد دروس دستگاه ها بازار کار سیستم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۹۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، امیررضا قیامی آزاد، در آستانه نخستین گردهمایی صنعتگران حوزه فولاد و دانشگاهیان که ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در تالار شهید چمران دانشکدگان فنی برگزارمی شود، هدف از برگزاری این همایش را گردهم آوردن فعالان عرصه صنعت و جامعه دانشگاهی در فضای دانشگاهی دانست و اظهار کرد: این گام کوچکی در جهت برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه است.

تقدیر از پایان نامه‌ها و رساله‌های دکترای کاربردی در صنعت فولاد

دبیر نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، از تقدیر پروژه‌های تحقیقاتی، پایان نامه‌های دانشجویی و رساله‌های دکتری کاربردی در جهت حل مشکالت یا بهینه کردن فرآیند تولید در صنعت فولاد در همایش آینده خبر داد و گفت: بایدفعالیت‌های دانشگاهی به سمت عملگرا و کاربردی بودن حرکت کند.

وی، حل مشکالت و چالش‌های صنعت فولاد توسط دانشگاهیان را مهمترین هدف این گردهمایی برشمرد و افزود: اصلاح الگوی مصرف در سازه‌های فولادی، مصرف و تولید بهینه فولاد به عنوان یک فلز ارزشمند در ساختمانسازی، پلسازی، صنعت خودروسازی، صنعت هوا فضا) موشک و ماهواره (کشتیرانی و کاهش پرتی انرژی و ... از جمله این چالش هاست.

دبیر نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف پروفیل و مقاطع فولادی در کشور در ادامه خاطرنشان کرد: در کارخانجات فولادسازی به علت نبود خطوط تولید بهینه با پرتی) اتلاف انرژی مواجه هستیم. هم چنین باید در استفاده از فولاد با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی مانع از اتلاف مصالح حین مصرف شویم.

تأکید بر ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت کشور

قیامی آزاد، آشنایی با مشکلات صنعت فولاد و در مقابل آشنایی صنعت با توانمندی‌های جامعه دانشگاهی در حل مشکلات را از دیگر اهداف برگزاری این همایش عنوان و تصریح کرد: باید مطالب و دروس دانشگاهی اعم از آموزش و پژوهش متناسب با نیاز روز صنعت کشور باشد تا دانشجویان پس از فارغ التحصیلی توانایی حل مسایل حوزه صنعت فولاد را داشته باشند.

وی، دانشجویان همه صنایع و دانشگاهیان در حوزه عمران، مکانیک، مهندسی متالورژی و مواد و مهندسی صنایع رااز مخاطبان اصلی این همایش برشمرد و افزود: صنعتگران فولاد، تولیدکنندگان و همه شرکت‌های مشاور، طراح، پیمانکار، مجری از دیگر مخاطبان این همایش هستند.
دبیر نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، با بیان این که در این همایش مسئولان اجرایی هم حضور دارند.

گفت: پنل‌های تخصصی به گونه‌ای طراحی شده اند تا همه افراد اعم از صنعتگر، مسئول اجرایی و دانشگاهیان حضورداشته باشند.

قیامی آزاد، با تأکید مجدد بر اینکه مطالب و دروس دانشگاهی باید متناسب با نیاز روز صنعت بازنگری و اصلاح شوند، گفت: پروژ ههای تحقیقاتی دانشگاه‌ها هم باید بنیادین و کاربردی و در جهت حل مشکالت صنایع کشور تعریف شوند.

وی، با بیان اینکه ایجاد تعامل و حفظ برقراری ارتباط میان دانشگاه و صنعت ضروری است، یادآور شد: مشکلات صنایع از جمله صنعت فولاد باید به دست دانشگاهیان برطرف شود.

براساس این گزارش، نخستین همایش صنایع و سازه‌های فولادی کشور، با حضور دانشگاهیان، صنعتگران و مسئولان اجرایی روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سالن شهید چمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

دانشجویان و علاقه‌مندان صنعت فولاد می‌توانند برای ثبت نام رایگان و شرکت در همایش به لینک https://survey.porsline.ir/s/GKC۹FCQj  مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه