Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@09:52:12 GMT

رشته های قدیمی حذف می شوند

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۶۶۸۱۶

رشته های قدیمی حذف می شوند

ایران اکونومیست-رئیس دانشگاه تربیت مدرس از تصویب و ایجاد ۴ رشته جدید بین رشته ای و ۳۶ رشته ترکیبی در مقاطع ارشد و دکتری در دانشگاه تربیت مدرس خبر داد.

محمد تقی احمدی از حذف برخی رشته‌های قدیمی و ایجاد «رشته های ترکیبی» و «بین رشته ای» در این دانشگاه خبر داد گفت: در همین راستا به گروه‌های کلاسیک مأموریت دادیم تا رشته‌های قدیمی تر و کم تقاضاتر را شناسایی و اصلاحاتی را در ارتباط با این رشته‌ها انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه تربیت مدرس افزود: در جلساتی که داشتیم قرار شد، رشته‌های کم تقاضاتر و آن‌هایی که اشباع شدند و نیاز روز جامعه نیستند، به رشته‌های بین رشته‌ای تبدیل شوند. همچنین مقرر شد رشته‌های قدیمی با قدمت ۲۰-۳۰ سال یا به طور کلی حذف و به رشته‌های جدید و ترکیبی تبدیل شوند.

احمدی از ورود رشته‌های کاربردی و فناور به این دانشگاه خبر داد و گفت: به طور مثال با راه اندازی رشته علم آمار، که در واقع ترکیبی از فناوری و کامپیوتر است، پاسخی به نیاز روز جامعه خواهیم داد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بسیاری از گروه‌های ما این توان را کسب کردند که دو یا سه رشته جدید علاوه بر رشته قبلی برگزار کنند.

احمدی ضمن بیان این مطلب که ۲۰ گروه آموزشی ما تاکنون موفق به ایجاد چندین رشته بین رشته‌ای و یا ترکیبی شدند، تصریح کرد: در حال حاضر صلاحیت این رشته‌ها محرز شده است؛ به طوری که گروه‌ها یا توانسته اند رشته‌های بین رشته‌ای را در شورای عالی برنامه ریزی اقتباس کنند و یا خودشان یک رشته ترکیبی جدید را تولید کرده اند و به تصویب مراجع ذی ربط در وزارت علوم رسانده اند.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس با اعلام اینکه به تازگی ۴ رشته جدید بین رشته‌ای و ۳۶ رشته ترکیبی در مقاطع ارشد و دکتری به تأیید رسیده است، درباره عناوین این رشته‌ها گفت: در حال حاضر ۴ رشته بین رشته‌ای علم داده‌ها، مهندسی انرژی‌های تجدید پذیر، مکاترونیک، جرم یابی دیجیتال به تأیید مراجع ذی ربط در دانشگاه و وزارت علوم رسیده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین در مقطع ارشد رشته‌های ترکیبی علوم کامپیوتر، بیوفیزیک، بیوانفورماتیک، بیوشیمی، نانوبیوتکنولوژی، بیوشیمی بالینی، بیوتکنولوژی پزشکی، انفورماتیک پزشکی، اقتصاد انرژی، نانو فناوری (گرایش نانو مواد)، آمار زیستی، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک، مهندسی پزشکی (گرایش بیو مکانیک)، مهندسی شیمی گرایش زیست پزشکی، مهندسی پزشکی (گرایش بیومتریال)، مهندسی ساختمان‌های هوشمند، بیوتکنولوژی کشاورزی، مهندسی شیمی-بیوتکنولوژی، مهندسی معدن (گرایش اقتصاد) و مدیریت معدنی، مهندسی معدن (گرایش معدن و محیط زیست)، زیست فناوری دریا به زودی راه اندازی خواهند شد.

احمدی ادامه داد: در مقطع دکتری نیز رشته‌های ترکیبی علوم شناختی-زبان شناسی، سیاستگذاری علم و فناوری، بیوفیزیک، بیوشیمی، نانوبیوتکنولوژی، بیوشیمی بالینی، زیست فناوری پزشکی، علوم سلولی کاربردی، آمار زیستی، فناوری نانو (گرایش‌های نانومواد و نانو الکترونیک)، مهندسی پزشکی، مهندسی فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی کشاورزی، مهندسی شیمی-بیوتکتولوژی، فلسفه علم و فناوری در لیست رشته‌های جدید قرار دارند.

مهر

برچسب ها: دانشگاه تربیت مدرس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دانشگاه تربیت مدرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۶۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امیر سلطانی‌محمدی اظهار کرد: با توجه به پتانسیل خوب اعضای هیات علمی و دانشجویان در دانشکده مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز، تفاهم‌نامه‌ای با اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با هدف حل چالش‌های بسیار محیط زیست منعقد شده است.

وی با بیان اینکه همکاری در این تفاهم‌نامه دوطرفه خواهد بود، ادامه داد: استفاده مطلوب از توانایی علمی دانشکده برای حل مشکلات و انجام تحقیقات کاربردی، ایجاد فرصت مطالعاتی برای اعضای هیات علمی، طراحی و برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی - پژوهشی، استفاده متقابل از بانک اطلاعاتی و کتابخانه‌ها، حمایت از پروژه‌های تحصیلات تکمیلی دانشجویان، استفاده از امکانات تحقیقاتی دانشگاه، ارائه خدمات مشاوره‌ای در موضوعات زیست محیطی و همکاری برای ارتقای سطح تحصیلی کارکنان محیط زیست از مفاد این تفاهم‌نامه است.

رئیس دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: همکاری برای پیشبرد اهداف دو طرفه، چاپ مقالات و کتب علمی، پذیرش دانشجویان برای گذراندن دوره کارآموزی و کارورزی، همکاری در راه‌اندازی نشریات علمی و کمک برای ترجمه متون علمی، برگزاری نشست‌های سه‌جانبه میان صنایع، دانشگاه و محیط زیست برای شناسایی مشکلات، بررسی و ارائه راهکار از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه پیگیری می‌شود.

وی بیان کرد: دانشکده مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز، تنها دانشکده تخصصی آب کشور است. در این دانشکده چهار گروه تخصصی آبیاری و زهکشی، سازه‌های آبی، مهندسی محیط زیست و هیدرولوژی و منابع آب فعال هستند و در مقطع کارشناسی یک رشته، در مقطع ارشد ۱۰ رشته گرایش و در مقطع دکتری تخصصی نیز سه رشته گرایش تدریس می‌شوند. در این دانشکده، تمرکز روی گسترش دوره تحصیلات تکمیلی است.

دیگر خبرها

  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است