Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا هاشمی گلپایگانی شامگاه سه‌شنبه در مراسم نکوداشتی که از سوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای وی برگزار شد، اظهار داشت: نیاز است که مراسم نکوداشت زمانی گرفته شود که برای فرد مورد نظر به عنوان موتور محرکه عمل کند.

پدر علم مهندسی پزشکی ایران گفت: یکی از ویژگی‌های رشته مهندسی پزشکی این است که انسان را از دیدگاه تفکر سیستمی به تکنولوژی رباتیک می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در صراط اندوختن علم و انجام دادن پژوهش، عشق و انگیزه‌های شخصی درونی هر فرد شرط مؤثر و تعیین‌کننده است در واقع کسی که در راه علم و تحقیق گام برمی‌دارد باید مرتباً در راستای انگیزه‌های علمی خود سؤال‌های اساسی و ریشه‌ای را مطرح و در راه دستیابی به پاسخ سؤالات و رسیدن به افق بالاتر دانش خویش را به صورت جدی و خستگی‌ناپذیر ادامه دهد.

وی افزود: فرد پژوهشگر اگر دارای روحیه خستگی‌ناپذیر باشد در گرفتاری‌ها و ناملایمات زندگی و حتی در زمان‌هایی که ناگزیر است به خدمات و مسؤولیت‌هایی که با خواسته درونی و علمی‌اش چندان سازگار نیست مشغول شود از تفکر و دنبال کردن موضوعات علمی و دستیابی به پاسخ سؤالاتش غافل نمانده تا مسیر تکاپوی او در راه علم و تحقیق متوقف و حتی کم‌رنگ نخواهد شد.

هاشمی گلپایگانی با بیان گوشه‌هایی از سوابق تحصیلی و حرفه‌ای خود اضافه کرد: پس از اخذ فوق‌لیسانس در دانشگاه پلی‌تکنیک تهران در رشته مهندسی برق در سال ۱۳۴۷، فوق‌لیسانس دیگری را در سال ۱۳۵۱ در آمریکا در رشته مهندسی کنترل دریافت کرده و برای مقطع دکتری در رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه ایالتی اوهایو واقع در شهر کلمبوس آماده شدم. در واقع در خلال گذراندن دوره دکتری در آمریکا بود که متوجه شدم ادعای علم جدید روز در دنیا بر مبنای پردازش موازی و روش‌های محاسبات هوشمند بر این است که با این ابزار علمی و تحقیقاتی جدید می‌توان رفتار مغز انسان را با کمک کامپیوتر مدل کرد.

پدر علم مهندسی پزشکی ایران افزود: وجود ماشین میان محقق و طبیعت به جای اینکه بر دقت علمی بینجامد استنتاجات را مشکوک کرده و یافته‌های امروز ممکن است فردا رد شود، در واقع وقتی علوم به صورت کالا درآید روشن است که نوع ماشینی آن عمر نوع دست‌ساز آن را ندارد، چرا که چرخ‌های ماشین باید در گردش باشد و یافته‌های تازه‌ای عرضه شود و از این طریق کالای جدیدی به بازار بیاید که نهایتاً به افزایش سود منجر می‌شود.

وی توضیح داد: مهندسی پزشکی از جمله علوم بین رشته‌ای است که پدیده زیستی و از جمله انسان را از دیدگاه خودنگر و بر مبنای تفکر سیستمی مهندسی می‌کند و مبانی علمی تحقیقاتی مهندسی پزشکی با آنچه مربوط به مهندسی برق، مکانیک و کامپیوتر است تفاوت دارد چرا که در این رشته‌ها روشی جزءنگر مبتنی بر جمع آثار برای تکنولوژی و سیستم‌های انسان ساخته و ربات‌ها می‌توانند مفید و مؤثر باشند.

هاشمی گلپایگانی ادامه داد: در بازگشت به ایران قبل از انقلاب اسلامی و در تابستان ۵۶ و در طول‌ سال‌های تدریس و تحقیق در تدریس دروسی همچون کنترل سیستم‌های عصبی و عضلانی مدل‌سازی سیستم‌های زیستی به این مطلب بیشتر واقع شدم که علوم جدید و روش‌های محاسبه و طراحی سیستم‌های ساخت بشر که مبتنی بر اصول کمّی و عموماً فاقد اطلاعات و روش‌های کیفی است، برای تبیین و تشریح پدیده‌های طبیعی و رفتار موجودات زنده و خصوصاً خصوصیات عملکردی انسان از خطا و ضعف جدی برخوردار بوده و حتی تغییر جهت روش‌های علمی از اصول مبانی قطعیت به سمت روش‌های احتمالاتی و عدم تعیین مبتنی بر تصادف نتوانسته از معیار و مبنای مناسب بر مدل‌های محاسباتی پدیده‌های زیستی و فیزیکی باشد.

وی بیان داشت:‌ هنگامی که به پایان تلاش‌های خود نزدیک می‌شویم هر کدام ما باید حق آن را داشته باشیم با صدای بلند بگوییم من آنچه در توان داشته‌ام انجام داده‌ام.

سید محمدرضا هاشمی گلپایگانی متولد ۱۴ دی ۱۳۲۵ در نجف، وزیر فرهنگ و آموزش عالی در دولت دوم اکبر هاشمی رفسنجانی بود.

وی فرزند سید احمد و نوه‌ی آیت الله سید جمال‌الدین گلپایگانی است.

هاشمی گلپایگانی از سال ٧٢ استاد تمام دانشگاه صنعتی امیرکبیر است، او همچنین در دوره چهارم چهره‌های ماندگار همراه با استادان دیگری مثل فتح‌الله مضطرزاده و پروفسور محمدحسن گنجی به عنوان چهره ماندگار معرفی شد.

برچسب‌ها محمدرضا هاشمی گلپایگانی مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۴۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی: درباره اسم و شعار کاروان هفته آینده تصمیم می‌گیریم/ بودجه کمیته المپیک در پایان اسفند ابلاغ نشد+ فیلم

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مناف هاشمی در جمع خبرنگاران بعد از نشست اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک گفت: خسروی‌وفا در این باره صحبت کرده است. انتظار نبود که چنین وضعیتی در بودجه کمیته بیفتد و شوک به کمیته المپیک وارد شود. بخشی از این رقم بودجه در لایحه اصلاح شد و قرار شد که بخشی از طریق کمیسیون فرهنگی پرداخت شود. امیدواریم با این دو اقدام، این گره‌ها باز شود. ما امیدوار به این هستیم. ما سال قبل یک رویداد و امسال سه رویداد داریم، طبیعی است اردوها بیشتر باشد.

وی افزود:  درخصوص بودجه هم کمیته المپیک رایزنی‌های خوبی داشت، اما آنچه به لایحه به مجلس رفت، یک بخشی از لایحه حذف شده بود که البته قسمتی از آن برگشت. شاید خیلی رشد در سال المپیک نداشته باشیم. البته همچنان منتظر هستیم تا در نهایت در امسال مشکلی نداشته باشیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره کسب سهمیه ها بیان کرد: قرار شد حمایت‌ها ادامه داشته باشد و تلاش کنیم رشته‌هایی مثل دوومیدانی و صخره نوردی و تنیس روی میز را بیشتر حمایت کنیم تا سهمیه‌ها که 31+1 سهمیه است، افزایش پیدا کند. حتی رشته‌های والیبال ساحلی و والیبال هم تلاش می‌کنند و حتی از طریق وایلد کارت سهمیه بگیریم. امیدواریم بیش از 35 سهمیه بگیریم.

وی درباره متفاوت بودن حقوق برخی ورزشکاران در رشته‌های مختلف و برخی از گلایه ها گفت: امروز روی این موضوع بحث شد. در بسته حمایتی از ورزشکاران 3 نکته وجود دارد، حقوق، سرانه اردویی و چیزهای دیگر. 6 شاخص لحاظ شده که از جمله آنها نتایج ورزشکاران، مدال‌های قبلی، اقدامات فرهنگی و ... هستند. مرکز نظارت بر این مسائل نظارت دارد. کف پرداختی 15 میلیون است و سایر ارقام با نظر فدراسیون و مرکز نظارت پرداخت می‌شود و دو 25 میلیون ممکن است اضافه شود. ما ورزشکاری هم داریم که حتی بیش از 150 میلیون حقوق می‌گیرد.

دبیرکل کمیته ملی المپیک افزود: زمانی که کسب سهمیه شود، پول پرداخت می‌شود، اما اگر مدال‌های آنها از پیش‌بینی بهتر باشد، ارقام قبلی پرداخت می‌شود. این انگیزه می‌دهد تا ورزشکاران تلاش کنند پول بیشتری بگیرند. چالشی در بحث اعزام و پرداخت حقوق ورزشکاران نداریم.

هاشمی درباره مصوبات نشست هیات اجرایی بیان کرد: این نخستین جلسه هیئت اجرایی در سال جدید برگزار شد. دلیل تأخیر این بود که بودجه کمیته ملی المپیک ابلاغ نشده بود. ما امسال 3 رویداد داریم و منتظر بودم که عدد و رقم مشخص شود و برنامه‌ریزی کنیم و منابع را تخصیص بدهیم و نحوه پاداش‌ها مشخص کنیم. این دلیل تاخیر یکی از جلسات بود که به امروز موکول شد. امروز گزارش مفصلی از ثبت‌نام‌ها و کسب سهمیه‌ها و بازدیدها از دهکده پاریس و جلسه آنلاین با کمیته برگزاری ارائه شد.

هاشمی در ادامه افزود: گزارش دوم درخصوص بازی‌های داخل سال آسیا بود که 38 رشته حضور دارد و ما 32 رشته را مدنظر داریم که به کمیته برگزاری مسابقات اعلام کردیم. ملاک اصلی اعزام رشته‌هایی است که طلا بگیرند و این اولویت هیئت اجرایی است تا جایگاه سوم دوره قبل را حفظ و ارتقا بدهیم. تا تعیین قطعی بودجه به فدراسیون ها گفتیم که بخشی از منابع را خودشان باید تأمین کنند.

هاشمی درباره دیگر مباحث جلسه نیز گفت: در جلسه امروز، دو سه موضوع دیگر هم مطرح شد. یکی از آنها بحث حق الجلسات برای تدریس‌ها بود که قرار شد در نشست بعدی نهایی کنیم. درخصوص اسم و شعار کاروان هم در نشست فوق‌العاده دو هفته آینده تصمیم می‌گیریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کیومرث هاشمی: با زحمات فدراسیون ژیمناستیک، سهمیه المپیک کسب شد
  • کیومرث هاشمی: کسب سهمیه المپیک توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • هاشمی: کسب سهمیه توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • هاشمی: درباره اسم و شعار کاروان هفته آینده تصمیم می‌گیریم/ بودجه کمیته المپیک در پایان اسفند ابلاغ نشد+ فیلم
  • هاشمی: امیدواریم بیش از ۳۵ سهمیه بگیریم/ رشد بودجه زیاد نیست
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس