Web Analytics Made Easy - Statcounter

پدر علم مهندسی پزشکی ایران گفت :یکی از ویژگی‌های رشته مهندسی پزشکی این است که انسان را از دیدگاه تفکر سیستمی به تکنولوژی رباتیک می‌رساند.

به گزارش خبرنگار گروه علمی دانشگاهی خبرگزاری فارس، سیدمحمدرضا هاشمی گلپایگانی پدر علم مهندسی پزشکی ایران در مراسم نکوداشتی که بعدازظهر امروز در سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، گفت: در صراط اندوختن علم و انجام دادن پژوهش عشق و انگیزه‌های شخصی درونی هر فرد شرط مؤثر و تعیین کننده است در واقع کسی که در راه علم و تحقیق گام برمی‌دارد بایستی مرتباً در راستای انگیزه‌های علمی خود سؤال‌های اساسی و ریشه‌ای را مطرح و در راه دستیابی به پاسخ سؤالات و رسیدن به افق بالاتر دانش خویش را به صورت جادی و خستگی ناپذیر ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فرد پژوهشگر اگر دارای روحیه خستگی‌ناپذیر باشد در گرفتاری‌ها و ناملایمات زندگی و حتی در زمان‌هایی که ناگزیر است به خدمات و مسؤولیت‌هایی که با خواسته درونی و علمی‌اش چندان سازگار نیست مشغول شود از تفکر و دنبال کردن موضوعات علمی و دستیابی به پاسخ سؤالاتش غافل نمانده تا مسیر تکاپوی او در راه علم و تحقیق متوقف و حتی کمرنگ نخواهد شد.

هاشمی گلپایگانی اضافه کرد: بنده پس از اخذ فوق‌لیسانس در دانشگاه پلی‌تکنیک تهران در رشته مهندسی برق در سال 1347 ،فوق‌لیسانس دیگری را در سال 1351 در آمریکا در رشته مهندسی کنترل دریافت کرده و برای مقطع دکتری در رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه ایالتی اوهایو واقع در شهر کلمبوس آماده شدم. در واقع در خلال گذراندن دوره دکتری در آمریکا بود که متوجه شدم ادعای علم جدید در حال حاضر در دنیا برمبنای پردازش موازی و روش‌های محاسبات هوشمند بر این است که با این ابزار علمی و تحقیقاتی جدید می‌توان رفتار مغز انسان را با کمک کامپیوتر مدل کرد.

پدر علم مهندسی پزشکی ایران افزود: وجود ماشین میان محقق و طبیعیت به جای اینکه بر دقت علمی بینجامد استنتاجات را مشکوک کرده و یافته‌های امروز ممکن است فردا رد شود. در واقع وقتی علوم به صورت کالا درآید روشن است که نوع ماشینی آن عمر نوع دست‌ساز آن را ندارد. چرا که چرخ‌های ماشین باید در گردش باشد و یافته‌های تازه‌ای عرضه شود و از این طریق کالای جدیدی به بازار بیاید که نهایتاً منجر به افزایش سود می‌شود.

وی تصریح کرد: رشته مهندسی پزشکی از جمله علوم بین رشته‌ای است که پدیده زیستی و از جمله انسان را از دیدگاه خودنگر و برمبنای تفکر سیستمی مهندسی می‌کند و مبانی علمی تحقیقاتی مهندسی پزشکی با آنچه مربوط به مهندسی برق، مکانیک و کامپیوتر است متفاوت می‌باشد چرا که در این رشته‌ها روشی جزء نگر مبتنی بر جمع آثار برای تکنولوژی و سیستم‌های انسان ساخته و ربات‌ها می‌توانند مفید و مؤثر باشند.

هاشمی گلپایگانی ادامه داد: اینجانب در بازگشت به ایران قبل از انقلاب اسلامی و در تابستان سال 56 و در طول‌ سال‌های تدریس و تحقیق در تدریس دروسی همچون کنترل سیستم‌های عصبی و عضلانی مدل‌سازی سیستم‌های زیستی به این مطلب بیشتر واقع شدم که علوم جدید و روش‌های محاسبه و طراحی سیستم‌های ساخت بشر که مبتنی بر اصول کمّی و عموماً فاقد اطلاعات و روش‌های کیفی است برای تبیین و تشریح پدیده‌های طبیعی و رفتار موجودات زنده و خصوصاً خصوصیات عملکردی انسان از خطا و ضعف جدی برخوردار بوده و حتی تغییر جهت روش‌های علمی از اصول مبانی قطعیت به سمت روش‌های احتمالاتی و عدم تعیین مبتنی بر تصادف نتوانسته از معیار و مبنای مناسب بر مدل‌های محاسباتی پدیده‌های زیستی و فیزیکی باشد.

پدر علم مهندسی پزشکی ایران در پایان گفت:‌ هنگامی که به پایان تلاش‌های ما نزدیک می‌شویم هر کدام ما باید حق آن را داشته باشیم با صدای بلند بگوییم من آنچه در توان داشته‌ام انجام داده‌ام.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انسان تفکر سیستمی پزشکی علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۰۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، لیلا آقا قزوینی گفت: در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، جدیدترین دستاوردها در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی برای متخصصان داخلی و خارج از کشور ارائه می شود.

این متخصص رادیولوژی افزود: با توجه به اهمیت ارائه خدمات پزشکی به بیماران مراجعه کننده به اورژانس ها به خصوص بیماران دچار تروما و سکته مغزی، تصویربرداری در اورژانس در کنار دیگر مباحثی چون تصویربرداری سیستم عضلانی اسکلتی، تصویربرداری زنان و بارداری و تصویربرداری سروگردن از محورهای مورد تمرکز کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران است.

وی با اشاره به شعار کنگره امسال که «رادیولوژی آینده فراتر از افق هاست» و به همین منظور نقش هوش مصنوعی، چت پات ها و چت جی پی تی(Chat GPT ) در رشته رادیولوژی مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: همچنین در این کنگره چالش های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مبحث اخلاق پزشکی در رادیولوژی به همراه ارایه راهکارها در این حوزه ارایه خواهد شد.

آقا قزوینی با تاکید بر اهمیت درج شرح حال کامل و هدفمند بیمار توسط پزشکان بالینی درخواست کننده تصویربرداری برای دریافت گزارش های اصولی و کاربردی تصویربرداری، یادآور شد: از آنجا که دقت و صحت تصاویر درخواستی متخصصان مربوطه در جهت تشخیص دقیق بیماری و بهبود حال بیمار موثر است، آشنایی با نکات چالش برانگیز و گمراه کننده تشخیصی در تصویربرداری در این کنگره مورد بحث و هم اندیشی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ ترین کنگره های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست ها و سایر رشته های تخصصی است که امسال قرار است در آن مباحث مهم دیگری مانند PET اسکن ها مورد بحث و هم اندیشی متخصصان حاذق در این رشته ها قرار گیرد.

این کنگره با حضور بیش از ۴۰۰۰ نفر از رادیولوژیست ها، دستیاران رادیولوژی و رشته های مرتبط و نیز با حضور بیش از ۴۰۰ سخنران داخلی و خارجی به ارایه جدیدترین دستاوردهای علم تصویربرداری می پردازد.

سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار می شود. همچنین، همزمان با این کنگره، آخرین دستاوردهای تجهیزات رشته تصویربرداری در قالب نمایشگاهی در معرض دید حاضران قرار می گیرد.

کد خبر 6092993 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • ‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • دو دانش آموز تویسرکانی در مسابقات روبوکاپ اول شدند
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی